PRODHUES I BUKËS, BUREKUT DHE PECIVAVE TË BARDHA

Qëllimi kryesor i programit është të trajnojë njerëzit për kryerjen e detyrave të punës për profesionin e Bukës, Burekut dhe Pastiçerit të Bardhë. Programi është i dedikuar për të gjithë ata që kanë dëshirë të angazhohen në këtë profesion në mënyrë profesionale. Mundëson trajnimin e punës për një prodhues buke, bureku dhe brumë të bardhë […]

Prodhues picash

Qëllimi kryesor i programit është të trajnojë njerëzit për të bërë pica. Programi ofron trajnime pune për përgatitjen e picave. Programi ka një kohëzgjatje prej tre muajsh ose 150 orë, i cili përfshin përmbajtje profesionale dhe teorike që do të realizohen në klasa dhe piceri të pajisura. Për sa i përket strukturës së realizimit të […]

Kuzhinjer

Programi Kuzhinjer – ka për qëllim aftësimin profesional të kandidatëve në fushën e gastronomisë, më saktësisht në fushën e gatimit. Njohuritë dhe aftësitë e fituara do të jenë në drejtim të ndihmës së kandidatëve në rritjen e konkurrueshmërisë së tregut të punës, rritjen e mundësive për punësim. Kandidatët do të aftësohen për të marrë pjesë […]

Kuzhinier në objekt hotelerik

Programi mundëson aftësimin e kandidatëve për Kuzhinier dhe ka një kohëzgjatje prej 156 orë, nga të cilat 31 orë për pjesën teorike dhe 125 orë për pjesën praktike, përfshin leksione profesionale-teorike që zhvillohen në klasë/ zyrë dhe shërbejnë si hyrje në trajnimin praktik që do të kryhet në një kuzhinë të pajisur. Trajnimi zhvillohet nga […]

Kuzhinjer – Gastronom

Programi Kuzhinjer Gastronom synon aftësimin profesional të kandidatëve në fushën e gastronomisë, konkretisht në fushën e gatimit. Njohuritë dhe aftësitë e fituara do të jenë në drejtim të ndihmës së kandidatëve në rritjen e konkurrueshmërisë së tregut të punës, rritjen e mundësive për punësim. Kandidatët do të aftësohen për të marrë pjesë në organizimin e […]

Kuzhinjer në objekte hotelerike

Objektivi kryesor: Objektivat e programit janë që kandidatët të fitojnë njohuri dhe aftësi në fushën e gatimit: njohja me pajisjet e kuzhinës, mirëmbajtja dhe qëllimi i saj, ruajtja e higjienës personale në kuzhinë dhe mënyrat dhe metodat e dezinfektimit, njohja e Llojet më të zakonshme të mishit që përdoren në objektet e hotelierisë në Maqedoni, […]

Pastiçier

Главната цел на обуката е учесниците да се стекнат со знаења, вештини и компетентност од професијата слаткар. По завршување на обуката, учесникот ќе може да работи во угостителски објекти и слаткарници. Учесникот ќе може да подготвува и изведува различни видови пецива по рецепт, како и подготовка и декорација на печива. Тој ќе може да користи […]

Organizator i ngjarjeve

Qëllimi kryesor i programit “Organizator i ngjarjeve” është që pjesëmarrësi të fitojë njohuri, aftësi dhe kompetenca për planifikimin, organizimin dhe zbatimin e ngjarjeve ceremoniale, rituale-rituale, kulturore-argëtuese, korporative dhe të tjera, koordinimin e ekipit, zbatimin e masave mbrojtëse. gjatë punës dhe mbrojtjes së mjedisit, respektimi dhe zbatimi i rregulloreve ligjore, kodit të sjelljes, etikës së punës, […]

Operator akomodimi privat

Operator akomodimi privat Qëllimi kryesor i programit është që pjesëmarrësi të fitojë njohuri, aftësi dhe kompetenca në fushën e punës në akomodim privat, si dhe përdorimin korrekt të mjeteve të punës, pajisjeve, sendeve ushqimore dhe inventarit. Operatori privat i akomodimit kryen veprimtari pune në objektet akomoduese që kanë të bëjnë me pritjen, akomodimin, shërbimin dhe […]

Gastronom kuzhinier – Niveli i avancuar

Programi “Gastronom kuzhinier – nivel i avancuar” synon aftësimin profesional të kandidatëve në fushën e kateringut, konkretisht në fushën e gatimit dhe plotësimin e pjesës jashtëzakonisht të rëndësishme, që është cilësia dhe analiza e ushqimit në gatim. Njohuritë dhe aftësitë e fituara do të ndihmojnë kandidatët për punësim më të lehtë dhe konkurrencë në tregun […]

Gastronom kuzhinier – niveli bazë

Programi Gastronom kuzhinier – niveli bazë ka për qëllim aftësimin profesional të kandidatëve në fushën e kateringut, konkretisht në fushën e gatimit. Njohuritë dhe aftësitë e fituara do të ndihmojnë kandidatët për punësim më të lehtë dhe konkurrencë në tregun e punës në organizimin dhe realizimin e procesit teknologjik të gatimit. Në realizimin e trajnimit […]

PRODHUES I ËMBËLSIRAVE

Programi ofron trajnim pune për një prodhues të ëmbëlsirave, ka një kohëzgjatje prej 220 orësh, nga të cilat 50 orë përmbajtje teorike profesionale realizohen në klasë/zyre dhe janë në funksion të trajnimit praktik prej 170 orësh, që është kryhet në një punishte ëmbëlsirash, dhe/ose restorante dhe hotele. Programi është i strukturuar në mënyrë modulare, kështu […]