Оваа политика за колачиња објаснува што се колачиња, како ги користиме, видовите колачиња кои ги користиме, информациите кои ги собираме со користење на колачиња, како се користат тие информации и како да се контролираат преференциите на колачињата.

Во секое време можете да ја промените или повлечете Вашата согласност од Поставките за колачиња на нашата веб-страница.

Дознајте повеќе за тоа кои сме, како можете да контактирате со нас и како ги обработуваме личните податоци во нашата Политика за приватност.

Вашата согласност се однесува на следниов домен: cov.gov.mk

 

Што се колачиња ?

Колачињата се мали датотеки со текст што се користат за складирање на мали информации. Тие се зачувани на Вашиот уред кога веб-страницата е вчитана на Вашиот прелистувач. Овие колачиња ни помагаат веб-страницата да функционира правилно, да ја направиме побезбедна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како работи веб-страницата и да анализираме што работи и каде треба да се подобри.

Како ги користиме колачињата?

Како најголем дел од услугите на Интернет, нашата веб-страница користи колачиња од прва и трета страница за повеќе намени. Колачињата од прва страница се главно неопходни за веб-страницата да функционира на вистински начин и тие не собираат никакви Ваши лични податоци.

Колачињата на трети страни што се користат на нашата веб-страница се главно за разбирање на начинот на кој работи веб-страницата, како комуницирате со нашата веб-страница, зачувување на нашите услуги безбедни, обезбедување реклами што се важни за Вас и сè што Ви обезбедува подобро и поусовршено корисничко доживување и помага во забрзување на Вашите идни интеракции со нашата веб-страница.

Кои видови колчиња ги користиме?

Основни: Некои колачиња се неопходни за да можете да ја искусите целата функционалност на нашата страница. Тие ни овозможуваат да одржуваме сесии на корисници и да спречуваме какви било закани за безбедноста. Тие не собираат или складираат никакви лични информации.

Статистика: Овие колачиња чуваат информации како бројот на посетители на веб-страницата, бројот на уникатни посетители, кои страници на веб-страницата се посетени, изворот на посетата, итн. Овие податоци ни помагаат да разбереме и анализираме колку добро работи веб-страницата и каде има потреба од подобрување.

Маркетинг: Нашата веб-страница може да прикажува реклами. Овие колачиња се користат за персонализирање на рекламите што Ви ги прикажуваме за да Ви бидат значајни. Овие колачиња исто така ни помагаат да ја следиме ефикасноста на овие рекламни кампањи. Информациите зачувани во овие колачиња може да ги користат и трети даватели на реклами за да Ви прикажуваат реклами и на други веб-страни на прелистувачот.

Функционални: Овие се колачиња што помагаат на одредени несуштински функционалности на нашата веб-страница. Овие функционалности вклучуваат вградување содржина како видеа или споделување содржина на веб-страницата на платформите за социјални медиуми.

Преференции: Овие колачиња ни помагаат да ги зачуваме Вашите поставки и преференциите на прелистување, како што се преференциите на јазик, така што ќе имате подобро и ефикасно искуство при идните посети на веб-страницата.

Табелата подолу детално ги опишува колачињата што се користат на нашата веб-страница.

КОЛАЧЕ ОПИС
cookielawinfo-checbox-analytics Ова колаче е поставено од приклучокот „Согласност за колачиња“. Колачето се користи за зачувување на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Аналитика“.
cookielawinfo-checbox-functional Колачето е поставено за евиденција на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Функционални“
cookielawinfo-checbox-others Ова колаче е поставено од приклучокот „Согласност за колачиња“. Колачето се користи за чување на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Друго“.
cookielawinfo-checkbox-necessary Ова колаче е поставено од приклучокот „Согласност за колачиња“. Колачето се користи за зачувување на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Потребни“.
cookielawinfo-checkbox-performance Ова колаче е поставено од приклучокот „Согласност за колачиња“. Колачето се користи за зачувување на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Перформанси“.
viewed_cookie_policy Колачето е поставено од приклучокот Cookie Consent и се користи за складирање без оглед дали корисникот се согласил на употребата на колачиња. Не зачувува никакви лични податоци.

Како можам да ги контролирам преференциите за колачиња?

Доколку одлучите да ги промените преференциите подоцна, можете да кликнете на табулаторот „ Поставки за колачиња “.

Ова повторно ќе го прикаже известувањето за согласност што Ви овозможува да ги промените преференциите или целосно да ја повлечете вашата согласност.

Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-страните. Можете да ги промените поставките на Вашиот прелистувач за да ги блокирате / избришете колачињата. За да дознаете повеќе за тоа како да управувате и бришете колачиња, посетете ја wikipedia.org и www.allaboutcookies.org