Pastiçier

Ofruesit e shërbimeve

PËRSHKRIMI I PROGRAMËS

Главната цел на обуката е учесниците да се стекнат со знаења, вештини и компетентност од професијата слаткар.

По завршување на обуката, учесникот ќе може да работи во угостителски објекти и слаткарници.

Учесникот ќе може да подготвува и изведува различни видови пецива по рецепт, како и подготовка и декорација на печива.

Тој ќе може да користи различни техники и процеси за преработка и подготовка на тесто, креми, пудинзи, муси, сладоледи, преливи и преливи, како и користење на правилни техники за прилагодување на температурата за печење и ладење на секој поединечен производ. Умее да користи соодветни алатки и опрема за подготовка на слатки и нивно украсување. Тој е способен да комбинира производи за декорација и декорација на печива.

Умее да разликува и користи типови на опрема и инвентар за послужување на печива.

Применети се стандардите што се користат за контрола на квалитетот и безбедноста на производите и на намирниците кои се користат во процесот на производство на кондиторските производи, како и стандарди за одржување на хигиената.

Комуницирајте со соработниците, клиентите и претпоставените.

Начина на программы: Теоретскиот дел од обуката ќе се изведува во времетраење од 46 часа, а практичниот дел од обуката ќе се одвива во времетраење од 154 часа.

Тестот на знаењето ќе се спроведе со завршниот испит кој се состои од теоретска и практична работа.

Учесникот ќе добие Сертификат „Pastiçier“.

Верификацијата истекува во 13 Qershor, 2025

REZULTATET E PROGRAMËS

KRITERET PËR HYRJE NË PROGRAM

Со завршено најмалку основно образование или ниво НРК и возраст над 18 години.

KOHËZGJATJA E PROGRAMËS

KOHËZGJATJA E PROGRAMËS

Teoria

 

Numri total i orëve

46

Praktik

 
147

Vlerësimi

 
7

Numri total i orëve

200

ЛОГИРАЈ СЕ

Skip to content