Главната цел на обуката е учесниците да се стекнат со знаења, вештини и компетентност од професијата слаткар.
По завршување на обуката, учесникот ќе може да работи во угостителски објекти и слаткарници.
Учесникот ќе може да подготвува и изведува различни видови пецива по рецепт, како и подготовка и декорација на печива.
Тој ќе може да користи различни техники и процеси за преработка и подготовка на тесто, креми, пудинзи, муси, сладоледи, преливи и преливи, како и користење на правилни техники за прилагодување на температурата за печење и ладење на секој поединечен производ. Умее да користи соодветни алатки и опрема за подготовка на слатки и нивно украсување. Тој е способен да комбинира производи за декорација и декорација на печива.
Умее да разликува и користи типови на опрема и инвентар за послужување на печива.
Применети се стандардите што се користат за контрола на квалитетот и безбедноста на производите и на намирниците кои се користат во процесот на производство на кондиторските производи, како и стандарди за одржување на хигиената.
Комуницирајте со соработниците, клиентите и претпоставените.
Начина на программы: Теоретскиот дел од обуката ќе се изведува во времетраење од 46 часа, а практичниот дел од обуката ќе се одвива во времетраење од 154 часа.
Тестот на знаењето ќе се спроведе со завршниот испит кој се состои од теоретска и практична работа.
Учесникот ќе добие Сертификат „Pastiçier“.
Верификацијата истекува во 13 Qershor, 2025