Programi mundëson trajnimin e punës për një pastiçer-përgatitës të produkteve të ëmbëlsirave në kohëzgjatje prej 120 orësh dhe përfshin përmbajtje teorike profesionale që realizohet në një klasë/zyre dhe është në funksion të trajnimit praktik, i cili nga ana e tij kryhet në një ambient të pajisur. punishte ëmbëlsirash. Pas përfundimit me sukses të programit, pjesëmarrësi do të fitojë njohuri, aftësi dhe kompetenca për përgatitjen e pavarur të produkteve të ëmbëlsirave. Pjesëmarrësi do të jetë në gjendje: të përgatisë dhe organizojë punën e tij; operon dhe përdor siç duhet pajisjet, pajisjet, makineritë dhe inventarin në një pastiçeri; përdor terminologjinë profesionale në punë; zbaton rregullat, rregulloret dhe sistemin HACCP për mbrojtjen higjieno-teknike në punë; klasifikon ndarjen dhe aplikimin e produkteve sipas origjinës zbaton mënyrat e përgatitjes së produkteve të brumit të ëmbla që janë të ndryshme në procesin e bërjes së tyre; përgatit ëmbëlsira me teknika dhe procese pune të ndryshme; përgatit kremra, mbushje, mbushje, glazura nga zona të ndryshme; pjek dhe mbush pandispanje për përgatitjen e ëmbëlsirave, minjoneve, pastave; kombinon mënyrat e përgatitjes së ëmbëlsirave të vogla të ndryshme në përbërje, shije dhe pamje; përdor receta për përgatitjen e ëmbëlsirave të ftohta dhe të nxehta; aplikoni receta për ëmbëlsirat me çokollatë të kalitur; modelon, dekoron dhe zhvillon kreativitetin kur bën produkte të gatshme;komunikon me klientët dhe kolegët; punon në përputhje me normat dhe rregulloret për mbrojtjen e mjedisit dhe mjedisit të punës;njeh të drejtat e marrëdhënies së punës dhe mundësitë e hapjes dhe drejtimit të biznesit të vet;zhvillon punën, zakonet higjienike, përgjegjësinë kur punon në pastiçeri dhe qëndrime pozitive ndaj biznesit të hotelierisë. Pas përfundimit të trajnimit, pjesëmarrësit i nënshtrohen një provimi përfundimtar. Pjesëmarrësit që kalojnë me sukses provimin përfundimtar marrin certifikatën për Pastiçier – përgatitës i produkteve pastiçierike sipas një programi të verifikuar.
Верификацијата истекува во 18 Maj, 2025