Qëllimi kryesor i trajnimit është që pjesëmarrësit të fitojnë njohuri, aftësi dhe kompetenca nga profesioni i bukëpjekësit.
Pas përfundimit të trajnimit, pjesëmarrësi do të jetë në gjendje të punojë në industrinë e furrave të bukës, hotele dhe hotele, furra buke dhe piceri.
Pjesëmarrësi do të trajnohet për përpunimin e miellit dhe përgatitjen e llojeve të ndryshme të brumit për bukë, pasta të bardha, brumë pica dhe petë. Ai do të jetë në gjendje të përdorë teknika dhe procese të ndryshme të zierjes dhe përpunimit të brumit. Njeh proceset teknologjike për përgatitjen e llojeve të ndryshme të bukës dhe brumërave të bardha, picave dhe sfoliatave. Personi gjithashtu do të trajnohet për ruajtjen dhe ruajtjen e produkteve të bukës.
Ai ka njohuri për përdorimin e llojeve të ndryshme të erëzave, farave dhe barishteve.
Ai zbaton standarde që kontrollojnë cilësinë dhe saktësinë e sigurisë së miellit dhe aksesorëve të përdorur në përgatitjen e bukës dhe produkteve të tjera të pjekura të bardha, si dhe standardet për ruajtjen e higjienës. Operon dhe mirëmban mjetet, aparatet dhe pajisjet për procesin e prodhimit, si dhe zbaton procedurat standarde për pastrimin dhe dezinfektimin e pajisjeve, veglave dhe sipërfaqeve të punës. Kupton sistemin e kontrollit HACCP dhe rëndësinë e tij në prodhim
Komunikon me bashkëpunëtorët, klientët dhe eprorët.
Mënyra e realizimit: Pjesa teorike e trajnimit do të zhvillohet në kohëzgjatje prej 53 orësh, kurse pjesa praktike e trajnimit në kohëzgjatje prej 147 orë.
Kontrolli i njohurive do të kryhet me një provim përfundimtar të përbërë nga një pjesë teorike dhe praktike.
Pjesëmarrësi do të marrë një Certifikatë “Bukëpjekës” x
Верификацијата истекува во 13 Qershor, 2025