Gastronom kuzhinier – niveli bazë

Ofruesit e shërbimeve

PËRSHKRIMI I PROGRAMËS

Programi Gastronom kuzhinier – niveli bazë ka për qëllim aftësimin profesional të kandidatëve në fushën e kateringut, konkretisht në fushën e gatimit. Njohuritë dhe aftësitë e fituara do të ndihmojnë kandidatët për punësim më të lehtë dhe konkurrencë në tregun e punës në organizimin dhe realizimin e procesit teknologjik të gatimit.
Në realizimin e trajnimit do të aplikohen metoda moderne të mësimdhënies, verbale (prezantim me gojë, bashkëbisedim), vizuele (demonstruese), metoda praktike (punë praktike-ushtrime) të cilat kandidatit do t’i mundësojnë aktivitet të vazhdueshëm gjatë gjithë kohëzgjatjes së trajnimit. Gjatë trajnimit do të aplikohen mjetet mësimore dhe mjetet ndihmëse të përcaktuara në burime, pajisje për mësimdhënie dhe mësimnxënie (pika 7)
Vlerësimi i arritjeve të kandidatëve do të bëhet përmes monitorimit dhe vlerësimit të njohurive dhe aftësive gjatë gjithë trajnimit, prezantimit me gojë, testeve me shkrim të njohurive për njësi dhe segmente tematike të caktuara dhe punë-ushtrime praktike.
Struktura e programit për Gastronom kuzhinier – niveli bazë është si më poshtë:

• pjesa profesionale-teorike,
• punë praktike dhe
• Kontrollimi i arritjeve të kandidatëve (provimi përfundimtar).

1. Pjesa profesionale-teorike e trajnimit do të zhvillohet në dhoma të pajisura me kompjuter, internet, pajisje audio dhe video etj. Pjesa teorike e trajnimit do të realizohet nga trajnerë me arsim të lartë të përfunduar, diplomë VII/1, mësues me studime të përfunduara për turizëm dhe hotelieri.
2. Pjesa praktike e trajnimit do të zhvillohet në ambientet e institucionit/institucionit për arsimin e të rriturve dhe/ose në ambiente hoteliere të pajisura në mënyrë moderne, si dhe pedagogët e institucionit/institucionit për arsimin e të rriturve dhe/ose pedagogë mentorë apo kuzhinier. do të punojë me kandidatët shumë vite përvojë pune.
3. Pjesa e tretë e programit për “Shef Gastronomik – niveli bazë” është verifikimi i arritjeve të kandidatëve ose provimi përfundimtar.
Kandidati që përfundon me sukses trajnimin pajiset me certifikatë Gastronom kuzhinier – niveli bazë.
Kohëzgjatja e programit është 4 muaj ose 16 javë ose 180 orë.
Programi ofron mundësinë për të avancuar në nivele më të larta – kurse për punëtorët e mikpritjes.

REZULTATET E PROGRAMËS

KRITERET PËR HYRJE NË PROGRAM

Plotësuar 15 vjeç

KOHËZGJATJA E PROGRAMËS

KOHËZGJATJA E PROGRAMËS

Teoria

 

Numri total i orëve

67

Praktik

 
113

Vlerësimi

 

Numri total i orëve

180

Data e verifikimit

10/02/2021

Скопје

ЛОГИРАЈ СЕ

Skip to content