Programi mundëson aftësimin e kandidatëve për Kuzhinier dhe ka një kohëzgjatje prej 156 orë, nga të cilat 31 orë për pjesën teorike dhe 125 orë për pjesën praktike, përfshin leksione profesionale-teorike që zhvillohen në klasë/ zyrë dhe shërbejnë si hyrje në trajnimin praktik që do të kryhet në një kuzhinë të pajisur. Trajnimi zhvillohet nga pedagogë me përvojë shumëvjeçare. Programi Kuzhinier – hoteleri u mundëson pjesëmarrësve që përmes mësimdhënies teorike dhe praktike të njihen me organizimin e punës në kuzhinat e hotelierisë, me organizimin e hapësirës së punës, me mbrojtjen dhe sigurinë në punë, me pajisjet dhe inventarin – qëllimin dhe mënyrën e mirëmbajtjes, do të trajnohen për të trajtuar pajisjet dhe inventarin, do të njihen me terminologjinë profesionale, përmes mësimeve praktike do të mësojnë të kryejnë detyrat e punës në mënyrë të pavarur, të zotërojnë aftësitë e gatimit që lidhen me përgatitjen e: supave, konsomeve. , zierje, poçe, meze të ftohta, meze të nxehta, salca dhe stoqe, gatime peshku, pjata të gatuara, rosto, gatime të bëra sipas porosisë, gatime të pjekura në skarë, zierje dhe gatime anësore, si dhe gatime të kuzhinës kombëtare. Kuzhina dietike, vegjetariane dhe pa gluten do të përfshihet në një seksion. Gjatë trajnimit do t’i kushtohet vëmendje edhe mënyrës së servirjes, rregullimit dhe dekorimit të ushqimit. Pas dhënies me sukses të provimit përfundimtar, pjesëmarrësi fiton certifikatën si Kuzhinier në objekt hotelerik.
Верификацијата истекува во 18 Nëntor, 2025