Konferencë e dytë ndërkombëtare “Ndërtojmë ura për arsimin e të rriturve” u mbajtë në Mostar,Bosnjë dhe Hercegovinë,më datë 20 deri 23 tetorë 2016,e organizuar nga DVV – internacional Bon,në kuadër të projektit “Zhvillimi I arsimit për të rritur në Europën Juglindore”.

Qëllimi I kësaj conference ishte shqyrtimi I gjendjes momentale I sistemit të arsimit për të rritur,me focus definimin e prioriteteve në periudhën e ardhshme.

Ky eveniment për herë të parë u organizua në Lublanë në vitin 2015 nga ana e qendrës për Andragogji Lublanë,këte vitë në Mostar,Bosnjë Hercegovinë kurse në vitin 2017 organizatorë do të jetë R. e Maqedonisë.

Delegacioni nga Maqedonia ishte I përbër nga anëtarë të këtyre institucioneve:IP Qendra për arsimin e të rriturve,Qendra për arsim gjatë gjithë jetës dhe nga profesorë të fakultetit Filozofik.

Lini një Përgjigje