КЕЛНЕР
Главна цел на обуката е учесниците да се стекнат со знаења, вештини и компетенции од занимањето келнер. Учесникот по завршување на обуката ќе биде оспособен да работи во угостителски објекти, хотели, барови, кафетерии, конференциски сали, сали за банкети или изнајмени кетеринг служби. Учесникот ќе биде оспособен да послужува храна и разни видови пијалаци, да сервира […]
Готвач во угостителски објект
Основна цел на програмата е да се оспособат лица над 16 години да изведуваат работни задачи за занимањето Готвач во угостителски објект. Програмата е предвидена за сите кои имаат желба да се занимаваат со ова занимање на професионален начин. Истата овозможува работно оспособување за Готвач во угостителски објект. Програмата е во времетраење од три месеци […]
Слаткар-подготвувач на слаткарски производи
Програмата овозможува работно оспособување за Слаткар – подготвувач на слаткарски производи во времетраење од 120 часа и опфаќа стручно теоретски содржини кои се реализираат во училница/кабинет и се во функција на практичната обука која пак се изведува во опремена слаткарска работилница. По успешното завршување на програмата учесникот ќе се стекне со знаење, вештини и компетенции […]
Готвач во угостителски објект
Програмата овозможува оспособување на кандидатите за Готвач во угостителски објект и истата е со времетраење од 156 часа, од кои 31 час за теоретскиот и 125 часа за практичниот дел. Опфаќа стручно-теоретски предавања кои се реализираат во училница/кабинет и се во функција на вовед во практичната обука која ќе се изведува во опремена кујна. Oбуката […]
Подготвувач на слаткарски производи
Основна цел на програмата е да се оспособат лица над 16 години да подготвуваат слаткарски производи. Програмата е предвидена за сите кои имаат желба да се занимаваат со ова занимање на професионален начин. Истата овозможува работно оспособување за подготвување на слаткарски производи. Програмата е во времетраење од три месеци или 180 часа, каде се опфаќаат […]
Готвач/ка
Основна цел на програмата е да се оспособат лица над 16 години да изведуваат работни задачи за занимањето Готвач. Програмата е предвидена за сите кои имаат желба да се занимаваат со ова занимање на професионален начин. Истата овозможува работно оспособување за Готвач во угостителски објект. Програмата е во времетраење од три месеци или 170 часа, […]
ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ЛЕБ, БУРЕК И БЕЛИ ПЕЧИВА
Основна цел на програмата е да се оспособат лица да изведуваат работни задачи за занимањето Производител на леб, бурек и бели печива. Програмата е предвидена за сите кои имаат желба да се занимаваат со ова занимање на професионален начин. Истата овозможува работно оспособување за Производител на леб, бурек и бели печива во пекара. Програмата е […]
Изработувач на пица
Основна цел на програмата е да се оспособат лица да прават пици. Програмата овозможува работно оспособување за подготвување на пици. Програмата е во времетраење од три месеци или 150 часа, каде се опфаќаат стручни и теоретски содржини кои ќе се реализираат во опремени училници и пицерии. Во однос на структурата на реализација на програмата истата […]
КЕЛНЕР
Основна цел на програмата е да се оспособат лица над 16 години да изведуваат работни задачи за занимањето Келнер. Програмата е предвидена за сите кои имаат желба да се занимаваат со ова занимање на професионален начин. Истата овозможува работно оспособување за Келнер во угостителски обијект. Програмата е во времетраење од три месеци или 200 часа, […]
Готвач
Програмата Готвач – е насочена кон стручно оспособување на кандидатите од областа на гастрономијата поточно од областа на готварството. Стекнатите знаења и вештини ќе бидат во насока на помагање на кандидатите во зголемување на конкурентноста на пазарот на трудот, зголемување на можностите за вработување. Кандидатите ќе се оспособат за вклучување во организацијата на работата во […]
Готвач во угостителски објект
Програмата овозможува оспособување на кандидатите за Готвач -Угостител и истата е со времетраење од 156 часа, од кои 31 час за теоретскиот и 125 часа за практичниот дел, опфаќа стручно-теоретски предавања кои се реализираат во училница/кабинет и се во функција на вовед во практичната обука која ќе се изведува во опремена кујна . Oбуката ја […]
Готвач – Гастроном
Програмата Готвач гастроном – е насочена кон стручно оспособување на кандидатите од областа на гастрономијата поточно од областа на готварството. Стекнатите знаења и вештини ќе бидат во насока на помагање на кандидатите во зголемување на конкурентноста на пазарот на трудот, зголемување на можностите за вработување. Кандидатите ќе се оспособат за вклучување во организацијата на работата […]
Слаткар
Главна цел на обуката е учесниците да се стекнат со знаења, вештини и компетенции од занимањето слаткар. Учесникот по завршување на обуката ќе биде оспособен да работи во угостителски објекти и слаткарски работилници. Учесникот ќе биде оспособен да подготвува и извршува разни видови слаткарски производи согласно рецептури, како и подготовка и декорација на слаткарски […]