ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ЛЕБ, БУРЕК И БЕЛИ ПЕЧИВА

Основна цел на програмата е да се оспособат лица да изведуваат работни задачи за занимањето Производител на леб, бурек и бели печива. Програмата е предвидена за сите кои имаат желба да се занимаваат со ова занимање на професионален начин. Истата овозможува работно оспособување за Производител на леб, бурек и бели печива во пекара. Програмата е […]

Изработувач на пица

Основна цел на програмата е да се оспособат лица да прават пици. Програмата овозможува работно оспособување за подготвување на пици. Програмата е во времетраење од три месеци или 150 часа, каде се опфаќаат стручни и теоретски содржини кои ќе се реализираат во опремени училници и пицерии. Во однос на структурата на реализација на програмата истата […]

Sидар

Основна цел на програмата е да се оспособат лица над 16 години да изведуваат работни задачи за занимањето Ѕидар. Програмата е предвидена за сите кои имаат желба да се занимаваат со ова занимање на професионален начин. Истата овозможува работно оспособување за Ѕидар. Програмата е во времетраење од три месеци или 200 часа, каде се опфаќаат […]

Гипсер – монтер

Основна цел на програмата е да се оспособат лица над 17 години да изведуваат работни задачи за занимањето Гипсер-монтер. Програмата е предвидена за сите кои имаат желба да се занимаваат со ова занимање на професионален начин. Истата овозможува работно оспособување за Гипсер-монтер. Програмата е во времетраење од три месеци или 300 часа, каде се опфаќаат […]

ПОДГОТВУВАЧ НА СЛАТКАРСКИ ПРОИЗВОДИ

Основна цел на програмата е да се оспособат лица над 15 години да подготвуваат слаткарски производи.Програмата е предвидена за сите кои имаат желба да се занимаваат со ова занимање на професионален начин. Истата овозможува работно оспособување за подготвување на слаткарски производи.Програмата е во времетраење од три месеци или 280 часа, каде се опфаќаат стручни и […]

ФРИЗЕР ЗА ЖЕНИ И МАЖИ

Основна цел на програмата е да се оспособат лица над 15 годишна возраст да изведуваат фризерски услуги. Програмата е предвидена за сите кои имаат желба да се занимаваат со ова занимање на професионален начин, односно сакаат да се појават или веќе се на пазарот на труд со афинитети кон фризерството. Истата овозможува работно оспособување за […]

Фризер за жени и мажи

Основна цел на програмата е да се оспособат лица над 15 години возраст да изведуваат фризерски услуги . По успешното завршување на програмата учесниците ќе се оспособат да го организираат просторот и работата во фризерскиот салон, да разликуваат различни типови на коса, да спроведуваат разновидни фризерски третмани за нега на косата со соодветни препарати, да […]