Front-end програмер

Понудувачи на услуги

ОПИС НА ПРОГРАМА

Креирање  стратегија за изглед на веб страна/веб апликација според врвни стандарди.

Креирање на HTML документ(file) и објаснување на HTML синтакса (начин на пишување код).

Креирање на CSS документи(file), објаснување на CSS синтакса (начин на пишување код) и поврзување на истиот со HTML документ (file).

Креирање на JavaScript документ(file), објаснување на JavaScript синтакса (начин на пишување код) и поврзување на JavaScript документот со HTML file.

Изучување на платформата(framework) Bootstrap и објаснување на начините за користење на Bootstrap

Изучување на основите и користење на JavaScript библиотеките jQuery и React.

Креирање account на GIT и поставување на веќе креиран код.

Верификацијата истекува во декември 30, 2024

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОГРАМА

КРИТЕРИУМИ ЗА ВЛЕЗ ВО ПРОГРАМАТА

Решавање на тест со кој ќе се потврди основни наредби за програмирање и познавање за работа на компјутер и користење на интернет.

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ПРОГРАМАТА

Времетраење на програма

Теорија

Вкупен број на часови

58

Пракса

134

Оценување

0

Вкупен број на часови

192

Датум на верификација

30/12/2021

Битола

Дигитален маркетер

Веб оператор

ЛОГИРАЈ СЕ

Skip to content