Готвач во угостителски објект

Понудувачи на услуги

ОПИС НА ПРОГРАМА

Основна цел на програмата е да се оспособат лица над 16 години да изведуваат работни задачи за занимањето Готвач во угостителски објект. Програмата е предвидена за сите кои имаат желба да се занимаваат со ова занимање на професионален начин. Истата овозможува работно оспособување за Готвач во угостителски објект. Програмата е во времетраење од три месеци или 220 часа, каде се опфаќаат стручни и теоретски содржини кои ќе се реализираат во опремена училница, специјализирани угостителски објекти кај работодавачи.

Во однос на структурата на реализација на програмата истата ќе биде организирана со изведување на теоретскиот дел. Исто така преку примена на формативно оценување во текот на реализација на секоја тема ќе следи усмено проверување на знаењата на кандидатите. Во текот на реализацијата на програмата ќе се води портфолио за секој кандидат и исто така ќе се вреднуваат изработките кои ќе ги содржи портфолиото. Стекнувањето на теоретска основа и позитивна оценка ќе биде предуслов за започнување на реализацијата на практичниот дел од обуката. Практичната обука ќе се реализира во специјализирани угостителски објекти. Притоа активностите ќе бидат следени од искусен готвач кој редоследно, во зависност од сложеноста на задачите, ќе ги вклучува кандидатите во практични активности. На крајот на програмата ќе следува проверка и оценување на стекнатите знаења и вештини од страна на тричлена комисија, односно ќе се спроведе оценување на практична изведба преку завршен испит.

Верификацијата истекува во мај 22, 2027

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОГРАМА

КРИТЕРИУМИ ЗА ВЛЕЗ ВО ПРОГРАМАТА

Учесникот треба да има завршено најмалку основно образование, извршен здравствено санитарен преглед

Возраст над 16 години

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ПРОГРАМАТА

Времетраење на програма

Теорија

Вкупен број на часови

67

Пракса

153

Оценување

0

Вкупен број на часови

220

Датум на верификација

22/05/2024

Струга

ДИГИТАЛЕН МАРКЕТЕР

ЛОГИРАЈ СЕ

Skip to content