Фризер за жени

Понудувачи на услуги

ОПИС НА ПРОГРАМА

Програмата Фризер за жени е насочена кон стручно оспособување на учесник за самостојно извршување на работната задача – фризер за жени. Оваа програма ќе се реализира преку теоретски и практични предавања. Главната цел на оваа програма е да се обезбеди стекнување на основните техники и методи на фризерството. Програмaта ги  оспособува учесниците да: разликуват и користат опрема, прибор и алат за работа;  разликуват разни постапки за изработка  на фризури;  мијат коса, потстрижуват, обликуват, бојат и белат коса;  применуват норми на работна етика. Алатките за работа и работниот простор ќе бидат во согласност со нормите за место и опрема за работа. Предавачи на оваа програма ќе бидат луѓе со долгогодишно искуство. Проверка на учесниците се изведува континуирано и на завршниот испит – учесниците кои го положиле завршниот испит ќе се здобијат со Сертификат за Фризер за жени .

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОГРАМА

КРИТЕРИУМИ ЗА ВЛЕЗ ВО ПРОГРАМАТА

Основно образование   и   возраст   од   најмалку   15   години.

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ПРОГРАМАТА

Времетраење на програма

Теорија

Вкупен број на часови

50

Пракса

100

Оценување

0

Вкупен број на часови

150

Датум на верификација

11/01/2021

Скопје

ШМИНКЕР

ЛОГИРАЈ СЕ

Skip to content