Оператор за веб дизајн

Понудувачи на услуги

ОПИС НА ПРОГРАМА

Програмата за Оператор за Веб дизајн ги оспособува слушателите сами да креираат дизајнерски решенија за веб страни како и да ги имплементираат истите.

Во програмата се изучуваат UX и UI сегментот од процесот на креирање на веб дизајн или апликација, почнувајќи од истражување на пазарот и креирање на стратегија за производот па се до документирање и предавање на целосната документација за решението.

На програмата се изучуваат и HTML & CSS јазиците за кодирање. Користејќи ги овие програмски јазици слушателите се оспособуваат сами да напишат веб сајт страни користејќи HTML како и да ги стилизираат истите користејќи CSS кодови кои или ги додаваат на постоечкиот HTML фајл, или пак креираат надворешен CSS фајл кој го поврзуваат со HTML фајлот.

Дел од програмата се и Adobe Photoshop и Adobe Illustrator каде детално се изучува користењето на алатките и примената на дизајните изработени со овие апликации.

Верификацијата истекува во мај 31, 2024

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОГРАМА

КРИТЕРИУМИ ЗА ВЛЕЗ ВО ПРОГРАМАТА

завршено средно образование.

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ПРОГРАМАТА

Времетраење на програма

Теорија

Вкупен број на часови

44

Пракса

106

Оценување

0

Вкупен број на часови

150

Датум на верификација

31/05/2021

Скопје

ЛОГИРАЈ СЕ

Skip to content