Моден стилист-основно ниво

Понудувачи на услуги

ОПИС НА ПРОГРАМА

Програмата Моден стилист- основно ниво   е насочена кон работно оспособување на кандидатите од областа на модата.По успешно завршување на програмата учесникот

– ја применува модата и модниот дизајн и  ги препознава различните стилови и трендови  во работењето со модни брендови или поединци осмислувајќи концепти или индивидуални изгледи преку комбинација на парчиња облека,модни додатоци,фризура и шминка.

– подготвува концепт преку собирање информации за социолошкиот и антрополошки карактер како неразделен дел од креирањето на стилот

-познава и применува стручна терминологија на производи

– определува модни додатоци,шминка и фризура при креирање на изгледи за однапред дефиниран амбиент

 

Стекнатите вештини ќе им помогнат за полесно вработување и конкурентност на пазарот на трудот.

Во реализација на програмата се применуваат наставни методи кои му овозможуваат континуирана активност за целокупното траење на обуката.

Во текот на реализацијата се користат наставни средства и помагала кои се во точка 7.

Оценувањето на постигнувањата се врши преку следење и вреднување на знаењата и умеењата во текот на целата обука

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОГРАМА

КРИТЕРИУМИ ЗА ВЛЕЗ ВО ПРОГРАМАТА

Завршено основно

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ПРОГРАМАТА

Времетраење на програма

Теорија

Вкупен број на часови

60

Пракса

100

Оценување

Вкупен број на часови

160

ЛОГИРАЈ СЕ

Skip to content