На 12 декември 2011 година во просториите на училиштето “Ѓерѓ Кастриот Скендербеу“ на територија на општина Арачиново започна реализација на втора фаза за дооформување на средно стручно образование на возрасни. Во втората фаза ќе бидат опфатени 263 заинтересирани кандидати за трговска струка, техничар за трговија и маркетинг. Наставата ќе ја реализира наставен кадар од средното училиште на град Скопје „Цветан Димов“.

102_3215

 

По тој повод во просториите на училиштето “Ѓерѓ Кастриот Скендербеу“ свое обраќање пред присутните кандидати имаа градоначалникот на општина Арачиново, г-дин Бастри Бајрами, директорката на ЈУ Центар за образование на возрасните – Скопје, г-ца Љиндита Ќазими и заменик министерот за образование и наука, г-дин Сафет Незири.

Напишете коментар