Вести
Miran

Имплементација на Европската агенда за учење на возрасните во Северна Македонија

Центарот за образование на возрасните, како национален координатор за имплементација на Европската агенда за образование на возрасните, доби грант од Европската извршна агенција за образование

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ »
Вести
Merita

Потпишувањето на договорот како дел од проектот за реализација на средно стручно образование за возрасни.

Со задоволство ве информираме дека СУГС Цветан Димов по пријавуванјето на шестиот проект беше избрано како училиште што ќе ги спроведува јавни образовни програми за

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ »
Вести
Halit Jonuzi

Потпишан меморандум за соработка со центарот за образование на возрасните

Директорот на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, г. Беким Мурати, потпиша меморандум за соработка со директорката на ЈУ Центар за образование на возрасните,

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ »
Вести
Halit Jonuzi

‟ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУКА ЗА ВОЗРАСНИ – ЕВРОПСКИ ТРЕНДОВИ ВО МАКЕДОНСКАТА РЕАЛНОСТ‟

НАЕОПМ организираше конференција на европските мрежи Евридика и Епале кои функционираат во рамките на Националната агенција – ‟ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУКА ЗА ВОЗРАСНИ – ЕВРОПСКИ ТРЕНДОВИ ВО МАКЕДОНСКАТА

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ »
Вести
Halit Jonuzi

Денови на доживотно учење 2021

Директорот на ЈУ Центар за образование на возрасните – Скопје, г-ѓа Аделина Алији на 26.10.2021 година, присуствуваше на конференцијата „Денови на доживотно учење“, во организација

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ »
Вести
Halit Jonuzi

Известување

ЈУ Центар за образование на возрасните-Скопје (ЦОВ) како општествено одговорна институција грижејќи се за своите вработени, корисниците и граѓаните постапува по дадените препораки во согласност

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ »