Опис на програма

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Со програмата за обука, Сервисер на машини за шиење учесникот ќе стекне знаења, вештини и компетенции да разликува видови машини за шиње,објаснува функционирање на секоја машина за шиње, расклопува и склопува глава на видови на машини за шиење, подесува механизми, лоцира и идентификува дефект, навремено интервенира и ги остранува дефектите.
Применува стандардни машински бодови за шиење според SI систем. Редовно врши контрола и ги одржува машините за шиење. Подесува машини за шиење. Пополнува сервисна книшка по завршено одржување/сервисирање. Користи заштитни мерки и средства при работа. Применува упатства за одржување и функционирање на машините за шиење.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

(Mk) Критериуми за вклучување на учесникот во програмата: Потенцијалниот кандидат треба да има завршено најмалку основно образование

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 45 30
Пракса 160 70
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови
No instructions found !
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support