Trajnim për vlersuesit e procesit të validimit të arsimit joformal dhe informal (VAJI)

IP Qendra për Arsimin e të Rriturve, me përkrahjen e Qendrës për Mësimin gjatë gjithë jetës, organizoi një trajnim pesë-ditor për vlerësuesit në procesin e validimit të arsimit joformal dhe informal. Trajnimi u dedikohet personave nga arsimi dhe profesionistët nga tregu i punës, të cilët do të marrin pjesë në pilot procesin e VAJI vitin e ardhshëm.

IP Qendra për Arsimin e të Rriturve nga viti 2014 po punon në krijimin e një sistemi të VAJI në Republikën e Maqedonisë. Deri më tani janë përgatitur disa dokumente, janë organizuar trajnime të stafit dhe është duke u përgatitur legjislacioni për procesin e validimit. Procesi përmban fazat e: identifikimit, dokumentimit, vlerësimit dhe certifikimit, dhe vlerësuesit e trajnuar do të përfshihen në fazën e tretë, vlerësimin.

Trajnimi u krye nga Anni Kartunen, një ekspert për validimin e mësimit joformal dhe informal, nga Finlanda.

Në periudhën e ardhshme, IP Qendra për Arsimin e të Rriturve do të organizojë trajnime shtesë për këshilltarët dhe vlerësuesit për nevojat e sistemit të validimit.

Wednesday April 10th, 2019
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support