Настани

30

Nov'15

Соработка меѓу ЈУ Центар за образование на возрасните – Скопје и УНДП

ЈУ Центар за образование на возрасните – Скопје и УНДП потпишаа Меморандум за разбирање. ЈУ Центар за образование на возрасните …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

30

Nov'15

Стратегијата за образование на возрасните 2010-2015

Министерството за образование и наука ја донесе Стратегијата за образование на возрасните 2010-2015. Во Стратегијата се назначени следниве стратешките цели, …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

30

Nov'15

Наставата за дооформување на средно стручно образование во општина Арачиново

Во Општина Арачиново беа доделени 109 свидетелства на учесниците кои успешно завршија прва година од трговска струга, профил техничар за …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

30

Nov'15

ЈУ Центар за образование на возрасните – Скопје и Агенцијата за вработување на Република Македонија потпишаа Меморандум за соработка

ЈУ Центар за образование на возрасните – Скопје и Агенцијата за вработување на Република Македонија потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

30

Nov'15

09-11 ноември 2012 – Програма на Работилницата за функционери, Управување и развој, Модул 2

Директорката на Центар за образование на возрасните г-ца Линдита Ќазими ќе присуствува во семинар за Управување и развој кој се …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

30

Nov'15

Оформување на средно стручно образование во општина Прилеп

Проектот за оформување на средно стручно образование од Октомври 2012 година започна со реализација и во Општина Прилеп, за следниве …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

29

Nov'15

English – Conference “What have we done and what should be done for the education of Roma by the end of the Decade for Roma Inclusion 2005-2011?”

Director of the Adult Education Center Ms. Ljindita Qazimi will attend the conference entitled “What have we done and what should be done for the education of Roma by the end of the Decade for …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

29

Nov'15

English – Promotional event for the project “Support for capacity building of the Adult Education Center”

On 5 December 2011 in the faculty of philology “Blaze Koneski” Skopje, was held a promotional event for the project …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

29

Nov'15

English – Internal promotional event of the project: Support for capacity building of the Adult Education Center

In addition to the promotional event ” Support for capacity building of the Adult Education Center, development of programs for adult education and literacy programs and completion of primary education for excluded persons“on December …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

24

Nov'15

Средба со претставници од текстилниот сектор

  На 1 ноември 2012 година, во Штип, во просториите на Астибо Фешн Груп (АФГ) кои ги обезбеди директорот на …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support