Состанок меѓу Swiss Federation for Adult Learning – SVEB и Центарот за образование на возрасни Скопје

Директорката на Центарот за образование на возрасни г-а.Линдита Ќазими и вработените во Центарот Ирена Милков и Мевљане Зулфиќари,  на 4.2.2019 година одржаа работен состанок со директорот на Swiss Federation for Adult Learning – SVEB,  Bernhard Grämiger и консултантот Andre Schläfli, како и претставникот од проектот Образование за вработување (Е4Е) Борис Тримчев. На состанокот претставниците меѓусебно се запознаа со работните активности на двете институции. Исто така се дискутираше и за воспоставување на соработка меѓу на Центарот за образование на возрасни и Swiss Federation for Adult Learning – SVEB. Соработката меѓу двете институции се воспоставува благодарение на проектната едниница на Образование за вработување (Е4Е).

Wednesday April 10th, 2019
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support